Asociatia pentru Motivare si Schimbare
Psy Motion

Sunt nesimtit

25-1024x904

bulina2

 

 

  

 

SUNT NESIMTIT este un proiect WATCHDOG (Caine de paza)

Un proiect WATCHDOG este un proiect non-profit, apolitic, care isi propune sa monitorizeze activitatea publica, a cetatenilor, a guvernului, a parlamentului, a altor organizatii publice, societati comerciale etc. si sa alerteze publicul cand detecteaza actiuni care sunt impotriva interesului public, a drepturilor omului.

AMOS promoveaza schimbarea! AMOS considera ca schimbarea in bine nu vine de la sine ci este necesara motivare!

Noi nu consideram ca actiunile oamenilor, institutiilor, guvernului sunt facute voluntar impotriva noastra, sau a legilor sau a bunului simt.

Noi credem ca oamenii au nevoie de motivare. A sti este un element important al motivarii. Nu poti schimba ceva daca nu sti ca trebuie schimbat.

Prin proiectul SUNT NESIMTIT ne dorim sa atragem atentia asupra unui element esential al vietii bune, si anume bunul simt!! Pentru a avea o viata buna trebuie sa avem bun simt. Dorim sa atragem atentia NESIMTITILOR, pentru a putea sa inceapa un proces de schimbare.

 

Untitled

 

                       

NOTA:  

SUBLIMARE (Dictionar de psihanaliza) = Proces postulat de Freud pentru a desemna activitatile umane, care in mod aparent nu se afla in raport cu sexualitatea sau agresivitatea dar care isi au de fapt resursele energetice in forta acestor pulsiuni. El a descris ca activitati principale de sublimare activitatea artistica si intelectuala. O pulsiune este sublimare in masura in care este redirectionata catre un nou scop non-sexual sau non-agresiv si in care vizeaza obiecte valorizate social.

Inscriind-o intre strategiile defensive ale eului, psihanaliza afirma ca este vorba de un procedeu folosit de persoana pentru a deturna energia sexuala sau agresiva de la scopul sau primar si a o angaja intr-un nou sistem de investitie.

Dar fata de celelalte mecanisme defensive, sublimarea se diferentiaza prin faptul ca reuseste sa schimbe scopul si obiectele si ajunge la o veritabila descarcare a energiilor pulsionale. Sublimarea este deci o „refulare reusita” (Freud) permitind ajustarea sociala si dezvoltarea personalitatii.

NESIMTIT (Dictionarul explicativ al limbii romane) = Care este lipsit de bun-simț, de bună creștere, de cuviință, de delicatețe. Care denotă, trădează nesimțire.

 

 

ALB GAL

 

 

VER

                        

 

 

Daca ai surprins si tu un nesimtit, trimite-ne o fotografie si scurta lui poveste pe adresa de e-mail: office@amos-ong.ro. Aceasta poveste va fi publicata la Bulina verde – Nesimtiti din toate tarile uniti-va!

Daca vrei sa participi la acest proiect si sa atragi atentia nesimtitilor, poti descarca stickere-le campaniei: Bulina albastraBulina galbena; Bulina verde.