Asociatia pentru Motivare si Schimbare
Psy Motion

Psihiatrie pentru psihologi

 

 

 

 

103-1024x768

Daca ar fi sa simplicam totul pe cat posibil, cei care apeleaza la psiholog se impart in doua mari categorii: cei care se afla intr-o situatie dificila de viata si nu reusesc sa o gestioneze si cealalta categorie formata din cei care au o tulburare psihiatrica.

E drept ca orice psiholog bun reuseste sa aiba o interventie eficienta in randul celor din prima categorie. Dar ce se intampla cu cei care apeleaza la tine si au o tulburare psihiatrica depistata deja, sau poate inca nu, ori se afla sub tratament medicamentos pentru aceasta afectiune? Esti pregatit sa gestionezi situatia si sa intelegi cum interfereaza toate acestea cu consilierea psihologica pe care te pregatesti sa i-o oferi? Sau cum aceste lucruri trebuie sa-ti schimbe planul de interventie?

Cursul nostru se adresează tuturor psihologilor, indiferent de nivelul profesional la care se află în prezent, cat şi studenţilor la psihologie interesaţi de lărgirea bazei proprii de cunoştinţe şi abilităţi.

Specialistii nostri psihiatri cu bogata experienta in practicarea psihoterapiei, sunt pregatiti sa ofere participanţilor informatii cu mare aplicabilitate in activitatea de zi cu zi a unui psiholog clinician sau a unui psihoterapeut.

Tematica acestui curs vizeaza acumularea de cunostinte absolut necesare din domenii diverse precum psihiatria si psihofarmacologia:

– Dualitatea dintre minte si creier, sau despre: gene, receptori, emotii, ganduri si metafore

– Diagnostice, patologie, procese. Conceptualizarea tulburărilor psihice în psihiatrie, psihologie si psihoterapie.

– Medicamentele. Pacientul aflat sub tratament cu medicaţie psihiatric

– Urgenţele psihiatrice. Evaluarea riscului de suicid. Pacientul psihotic acut. Alte condiţii care necesită consultul psihiatric de urgenţă.

Pentru detalii legate de acest curs, va rugam sa ne scrieti pe amos@motivaresischimbare.ro