Asociatia pentru Motivare si Schimbare
Psy Motion

Povestea nr. 7

23-1024x768

 

 

 

A.B. este erou in lupta cu dependenta de alcool. Inainte de a se trata pentru dependenta se simtea rau, facea rau si incepea sa piarda increderea familiei si a prietenilor. Acum multumeste pentru ajutorul imens pe care specialistii Psy Motion i l-au oferit si este fericit ca nu a mai consumat alcool de aproximativ 6 luni.

 

 

 

 

A.B.

1) Ce te-a determinat sa faci o schimbare?

Imi era din ce in ce mai greu, ma simteam rau si faceam rau celor dragi. Printre acestia,  mama mea, matusa mea, unchiul meu si iubita mea care dupa 7 ani a hotarat sa plece din viata mea pentru ca nu mai putea sa ia parte la ceea ce facem eu din cauza alcoolui. Acest lucru m-a facut sa ma adancesc si mai mult in alcool.

2) Cum erai inainte de recuperare?

Inainte de recuperare ma simteam foarte rau atat fizic cat si psihic. Aveam senzatii de tremur, pierderi de memorie, transpiram mult. Incepusem sa mint si aveam tendinta de a jigni oamenii aproapiati. Eram distant, nepasator  si imi lipsea cu desavarsire interesul pentru viata mea si pentru viitorul meu.

3) Cum te simteai in momentul in care te-ai hotarat sa faci schimbarea?

Ma simteam lipsit de speranta, dar vazand cum se naruiesc toate in jurul meu, am decis impreuna cu parintii mei ca cel mai bun lucru pe care il pot face este sa incerc sa ma tratez.

4) Ce pasi ai urmat in tratamentul dependentei de alcool?

Pur si simplu am mers la clinica Psy Motion si de acolo lucrurile au inceput sa devina mai clare pentru mine. Am urmat un tratament organizat, structurat cu sedinte de psihoterapie si de psihiatrie. Eram motivat de faptul ca voiam sa-mi vad familia bine si de increderea ca viata poate fi frumoasa fara alcool.

I-am ascultat pe terapeuti, am asimilat usor ceea ce ei ma invatau si am inceput sa pun in practica. Cu rabdare am inteles ca viata merita traita fara sa faci abuzuri.

5) Ce ai facut pentru a sta departe de viata ta de dinainte?

Pentru a sta departe de alcool am inlocuit cateva lucruri, nu multe. Barurile le-am schimbat cu parcurile, iar momentele cand as fi putut sa beau le-am schimbat cu un film la cinematograf, cumparaturi in mall etc.

6) Cum este viata ta acum?

Viata mea in acest moment este de-a dreptul buna, mi-am refacut relatia de cuplu, ma simt inteles, apreciat, iubit. Pe scurt: ma simt foarte bine!!

7) Care este cel mai important lucru azi, care te mentine in recuperare?

Familia si tot ceea ce ma inconjoara pentru ca mi-am dat seama ca viata trebuie traita corect pentru a putea fi mandru de tine.

8) Ce sfaturi ai da oamenilor care lupta cu una sau mai multe dependente?

Pur si simplu sa stea de vorba cu un terapeut unde sa-si descarce sufletul. Sa lase in urma dependenta/dependentele pentru ca nimeni si nimic nu e mai important decat ei insisi.