Asociatia pentru Motivare si Schimbare
Psy Motion

Povestea nr. 6

102-1024x768

 

 

 

Anonim 3 este erou in lupa cu dependenta de jocuri de noroc, el nu a mai jucat de aproximativ 8 luni. Povesteste cum jocurile de noroc ii ocupau mintea si viata, dar ca intr-un moment important al vietii sale si-a dat seama ca sufera de dependenta si a apelat la ajutor specializat. Viata lui s-a schimbat complet, si-a imbunatatit relatiile cu familia, prietenii si pe cele din mediul profesional.

 

 

 

 1) Ce te-a determinat sa cauti sa faci o schimbare?
Pierdusem controlul, nu mai puteam sa ma abtin de la jocurile de noroc care devenisera o manie. Desi ma minteam ca nu am nicio problema si totul este in regula, in realitate viata mea era complet afectata, mai ales in relatiile cu prietenii si familia.

2) Cum erai inainte de recuperare?
Eram mereu cu gandul la jocuri de noroc, la bani si la cum poti sa te imbogatesti peste noapte. Atunci cand aveam nevoie de bani imi minteam familia invocand diferite motive pentru a putea primi suma necesara. In tot acel timp, in care eram dependent de jocurile de noroc eram convins ca nu exista nicio problema in comportamentul meu. Atunci cand pierdeam ma consolam cu gandul ca data viitoare voi limita jocul la un nivel financiar mai scazut si ca-mi voi recupera banii, dar niciodata nu se intampla acest lucru.

3) Cum te simteai in momentul in care te-ai hotarat sa faci schimbarea?
Din cauza dependentei am ratat un examen important pe plan profesional, iar in acel moment mi-am dat seama ca jocul de noroc imi afecteaza viata mai mult decat credeam eu. Mi-am dat seama ca intr-adevar am o problema serioasa, dar cel mai greu a fost sa o accept.  Aveam un sentiment de neputinta.

4) Ce pasi ai urmat in tratamentul dependentei de jocuri de noroc?
In clinica Psy Motion, am urmat terapie cu psihologul individual, dar si terapie de familie.

5) Ce ai facut pentru a sta departe de viata ta de dinainte?
Din start mi-am inchis toate conturile pe care le aveam deschise pe site-urile de profil, banii mei i-am dat spre administrare prietenei mele si am evitat intalnirile cu prietenii mei dependenti de jocuri de noroc.
Am ascultat sfaturile psihologului care m-au ajutat sa-mi schimb convingerile si sa vad realitatea.
Terapia de familie si-a atins scopul – m-a ajutat sa-mi imbunatatesc relatia cu familia, intrucat acestia au fost invatati cum sa gestioneze situatia, cum sa ma sustina si cum trebuie sa procedeze pentru a ma ajuta.

6) Cum este viata ta acum?
Viata mea s-a schimbat radical. Relatiile cu prietenii si familia s-au imbunatatit semnificativ, sunt mai linistit, si sincer am o putere de concentrare mult mai mare. Totodata am o viata profesionala satisfacatoare.

7) Care este cel mai important lucru azi, care te mentine in recuperare?
Increderea in mine, gandirea pozitiva, metodele de gestionare a situatiilor pe care le-am asimilat din terapia cu psihologul.

8) Ce sfaturi ai da oamenilor care lupta cu una sau mai multe dependente?
Sa accepte faptul ca au o problema deoarece aceasta este bariera cea mai importanta intre reusita si nereusita.
Nu in ultimul rand sa mearga si sa accepte ajutorul unui specialist pentru ca vor avea numai beneficii.