Asociatia pentru Motivare si Schimbare
Psy Motion

Povestea nr. 5

72-1024x768

 

 

 

C.P. este un erou in lupta cu dependenta de jocuri de noroc, din ce in ce mai raspandita in Romania. Era intr-o situatie delicata inainte de a veni la Psy Motion – avusese doua tentative de sinucidere. Acum este impacat cu el insusi, cu familia si este recunoscator celor care l-au ajutat sa-si recapete increderea in el. Nu a mai jucat de aproximativ 8 luni.

 

 

 

 

C.P.

1) Ce te-a determinat sa te hotarasti sa faci o schimbare?

Faptul ca inainte sa ajung la Psy Motion nu vedeam nicio solutie la problemele mele (care nu erau deloc mici) – eram la a doua tentativa de sinucidere la care se adaugau problemele financiare grave. In acelasi timp luam in considerare ca trebuie sa gasesc ceva care sa ma faca sa merg inainte pentru toate celelalte lucruri bune din viata mea.

 2) Cum erai inainte de recuperare?

Depresiv, foarte neatent, distant, necomunicativ atat in relatiile de serviciu cat si in cele cu oamenii apropiati.

 3) Ce etape ai parcurs in tratamentul dependentei de jocuri de noroc?

In tratamentul de la clinica Psy Motion am participat la sedinte individuale de psihoterapie, consiliere de familie si sedinte de psihiatrie unde am primit medicamente corespunzatoare problemelor provocate de dependenta mea. Pe de alta parte am inteles ce inseamna dependenta si am descoperit ca decizia poate fi luata in cunostinta de cauza.

4) Ce ai facut pentru a sta deoparte de viata ta de dinainte?

Nimic special. M-am uitat in oglinda foarte des!

 5) Cum este viata ta acum?

Sper ca normala. Cu bune si cu rele. Important, cred, este sa poti identifica atat lucrurile pozitive cat si cele negative, sa faci diferenta si sa le poti analiza cat mai obiectiv.

6) Care este cel mai important lucru azi, care te mentine in recuperare?

EU!

7) Ce sfaturi ai da oamenilor care lupta cu una sau mai multe dependente?

Sa-si doreasca sa schimbe acest lucru in viata lor.

Sa accepte provocarea pentru ca exista solutii.