Asociatia pentru Motivare si Schimbare
Psy Motion

Povestea nr. 2

010-1024x477

 

 

 

D.B. este erou in lupta cu dependenta de etnobotanice. Vorbeste mult despre acea perioada, ca fiind una de auto-distrugere, timp in care isi dorea schimbarea, dar nu avea puterea sa o obtina singur. Este foarte recunoscator echipei de specialisti din clinica Psy Motion si continua, la aproximativ 18 luni de cand nu mai consuma etnobotanice, sa vina la terapie individuala cu Dr. Radu Florescu.

 

 

 

D.B.

1) Ce te-a determinat sa te hotarasti sa faci o schimbare?

R: Incepusem sa ma simt foarte rau, nu imi mai puteam controla comportamentul, devenisem violent. Imi doream viata de dinainte, nu voiam sa-mi ruinez viitorul pierzand sansa unei facultati.

2) Cum erai inainte de recuperare?

R: Aveam pierderi de memorie, deveneam violent cu usurinta, aveam insomnie, nu mai aveam putere de concentrare, aveam frica de gandaci – lucru care imi provoca cosmaruri. Nu mai puteam gandi limpede, imi imaginam tot felul de lucruri neadevarate, nu mai aveam incredere in nimeni si ma pacaleam mereu ca pot renunta oricand la etnobotanice.

3) Ce etape ai parcurs in tratamentul dependentei de etnobotanice?

R: Prima data am fost la un psiholog care mi-a recomandat o internare la spitalul Sf. Stelian mai mult pentru a vedea cat de rau pot ajunge daca as continua sa consum drogurile “legale”. Dupa o saptamana de spitalizare am continuat cu tratament medicamentos pentru calmare care imi provoca somnolenta si nu puteam fi atent la cursuri. Dupa cateva recaderi si alte momente in care am incercat sa renunt, fara rezultat favorabil insa, am vrut sa schimb psihologul. Am venit la Clinica Psy Motion, unde psihiatrii si psihologii m-au ajutat sa renunt la aceasta dependenta. Dupa sase luni de tratament intensiv (sedinte individuale, sedinte de psihiatrie si sedinte cu familia) sunt abstinent, dar continui sedintele individuale saptamanale.

4) Ce ai facut pentru a sta departe de viata ta de dinainte?

R: Mi-am schimbat toti “prietenii”, am evitat contactul cu persoane care ar putea sa ma influenteze si m-am inscris recent la kickboxing. Mi-am umplut timpul liber iesind cu iubita mea, cu jocurile pe calculator, cu plimbari, alergari, invatand pentru facultate.

5) Cum este viata ta acum?

R: Viata mea este mult mai linistita, gandesc limpede, ma pot bucura de libertate,  nu mai depind de etnobotanice, nu mai pierd bani. Am redescoperit cum ma pot distra si cum sa simt bucurie alaturi de familie si iubita mea.

Pot spune ca acum am o viata frumoasa, sunt multumit de cum decurge si fericit ca am scapat de chinul prin care am trecut din cauza etnobotanicelor.

6) Care este cel mai important lucru azi, care te mentine in recuperare?

R: Persoanele dragi

7) Ce sfaturi ai da oamenilor care lupta cu una sau mai multe dependente?

R: Sa gaseasca frumusetea din activitati extra dependenta (de ex. sport, citit, calatorit etc).

Sa-si dea o sansa la un viitor mai bun.

Sa ia in considerare durerea provocata celor dragi.