Asociatia pentru Motivare si Schimbare
Psy Motion

Interviul Motivational

 

 

 

 

IMG_9122-1024x768

Poti sa-ti amintesti cand te-a frustrat ultima data faptul ca nu ai reusit sa ajuti un prieten, un pacient sau un membru al familiei? Si asta doar pentru ca, din motive de neinteles pentru tine, desi i-ai explicat cat se poate de clar si l-ai ajutat cu tot ce ai putut, persoana respectiva nu a reusit sa schimbe lucrul care-l facea sa sufere sau ii facea rau.

Cat de important ti se pare sa reusesti sa intelegi care sunt “cheile” ce declanseaza schimbarea in oameni? Sau sa ai capacitatea de a avea o discutie cu cineva si sa trezesti in el ceva la care nu a avut acces pana acum si care ii va schimba viata in bine? Cat si in ce fel s-ar schimba viata ta profesionala si personala, daca ai avea cum sa motivezi cu adevarat oamenii din jurul tau?

… iar pentru ca tot mai multi profesionisti din diverse domenii au confirmat cat de mult le-ar schimba toate astea viata in bine, atat lor cat si celor din jurul lor, a aparut Interviul Motivational.

Interviul Motivational este o tehnica terapeutica folosita cu succes pentru a ajuta oamenii sa faca schimbari. Aceasta tehnica a fost dezvoltata in anii ’80 in SUA si Marea Britanie, pentru ca apoi sa fie utilizata peste tot in lume. Eficacitatea Interviului Motivational a fost demonstrata atat ca metoda de sine statatoare, cat si ca interventie premergatoare sau simultana a unui alt tip de tratament.

Cursul se centreaza pe transmiterea de abilitati practice privind cresterea nivelului de motivatie al persoanelor care-si doresc o schimbare, pregatirea, initierea si mentinerea schimbarii, managementul ambivalentei si al rezistentei la schimbare.

Interviul Motivational si-a dovedit eficienta in:

– Comportamente adictive (dependenta de alcool, renuntarea la fumat, consum de droguri, dependenta de jocuri de noroc)
– Dieta, nutritie, exercitii fizice si alte schimbari ale stilului de viata
– Aderenta la tratament (angajarea si mentinerea pacientilor in tratament)
– Prevenirea infectiilor
– Prevenirea HIV
– Tratamentul diabetului, a bolilor cardiovasculare si al astmului
– Managementul de caz
– Managementul organizational

Interviul Motivational a fost recunoscut de catre SAMHSA (Substance Abuse and Mental Health Services Administration) ca interventie bazata pe evidente stiintifice (evidence based).

Formatorii Clinicii PsyMotion sunt singurii profesionisti acreditati in Romania de catre MINT (Motivational Interview Networ of Trainers) pentru a sustine procesul de formare in aceasta tehnica.