Asociatia pentru Motivare si Schimbare
Psy Motion

Interviul motivational poate fi folosit cu succes in tratarea obezitatii infantile

15 / 05 / 2014

Obezitatea este o boala care afecteaza din ce in ce mai multi oameni. Alarmant este ca, in ultmii ani, si numarul copiilor si adolescentilor afectati de obezitate este in crestere. De aceea, supravegherea comportamentului alimentar este foarte importanta.

Conform Academiei Americane de pediatrie, medicii pediatri ar putea sa-i motiveze si sa-i ajute pe copii sa-si schimbe comportamentul legat de cat si ce mananca. De data aceasta, instrumentul este Interviul Motivational – tehnica terapeutica folosita cu succes pentru a ajuta oamenii sa faca schimbari. Aceasta terapie este centrata pe pacient si foloseste tehnici precum ascultarea reflexiva sau luarea in comun a deciziilor.

Dieteticienii si pediatrii care au folosit aceasta tehnica de motivare pentru a consilia familiile cu copii care au probleme de greutate, au reusit sa reduca procentul Indicelui de Masa Corporala cu 3.1 (pentru un copil care are peste greutatea normala sau este obez IMC se afla intre 25 si 30 sau mai mult). Atingerea unei greutati normale inseamna ca IMC sa se situeze intre 18.5 si 24.9.

Asadar, doua dintre cele mai incurajatoare aspecte ale rezultatelor sunt posibilitatea motivarii si schimbarii comportamentului alimentar in randul copiilor prin interventia Interviului Motivational si suplimentarea informatiilor despre IMC. Autorul principal al studiului, Ph. D Ken Resnicow, sustine ca sesiunile de pregatire folosite in aceasta cercetare pot fi puse in aplicare in mod realist in clinicile din intreaga lume.

Prin AMOS, beneficiind de experienta si de inaltul nivel de cunostinte  ale celor 2 formatori, acreditati de catre Motivational Interviewing Network of Trainers – MINT, singurii din Romania, speram sa ajutam cat mai multi oameni faca schimbarile de care au nevoie pentru a obtine un nivel mai inalt al calitatii vietii lor.

 

Studiul poate fi vizualizat aici 

Sursa material: Academia Americana de Pediatrie (AAP)

 

 

 

 

Cele mai noi

Bazar